Wat is een nulenergiewoning?

Een nulenergiewoning is een woning die evenveel energie produceert als dat ze verbruikt voor verwarming en koeling. Meestal is het een passiefhuis dat uitgerust wordt met extra technieken om hernieuwbare energie op te wekken. Een nulenergiewoning wekt die hernieuwbare energie op dankzij de krachten van de aarde (wind, zon, aarde).

Het E-peil van een nulenergiewoning moet niet noodzakelijk gelijk zijn aan nul, aangezien dat enkel rekening houdt met het energieverbruik en niet met de andere kwaliteiten zoals isolatie en ventilatie. Een woning met E=0 voldoet dus niet altijd aan de definitie van een nulenergiewoning volgens het Vlaams Energie Agentschap (VEA), want daarvoor moet het ook volledig passief zijn.

Wat kost een nulenergiewoning?

Een nulenergiewoning investeert in extra hernieuwbare energie. De extra kost hangt dus af van de overgebleven energiebehoefte van uw woning. Hoe meer energie u verbruikt voor de verwarming, koeling en opwarming van water, hoe meer technieken u zal moeten installeren om die energie zelf op te wekken. In een passiefwoning (met een laag energieverbruik) zullen die extra kosten dus best meevallen.

U kan ervoor kiezen om van start te gaan met een passiefwoning, en later te investeren in de opwekking van energie. Meestal gaat het om een investering tussen €5.000 en €10.000, die dus gespreid kan plaatsvinden.

 

Geïnteresseerd in een nulenergiewoning maar heeft u nog vragen?

We beantwoorden ze graag, dus stel ze gerust.

Waarom een nulenergiewoning overwegen?

Net zoals mensen met een visie kiezen voor een passiefwoning, zullen durvers kiezen voor een nulenergiewoning. Een energieneutrale woning profiteert van dezelfde voordelen als een passiefwoning, en heeft een belangrijke extra troef...

Het verlaagt uw ecologische voetafdruk én uw energiefactuur, omdat u zelf de energie opwekt die uw huis verbruikt.

U kan bouwen op ZeroHuis. Laten we kennismaken!

We nodigen u graag uit in onze kijkwoning voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak

droomhuis dankzij zerohuis

51T6185 HDR

In onze kijkwoning in Olen ontvangen we u graag voor een vrijblijvend gesprek.

Bekijk deze woning

51T0300

Passiefhuis in Lille. Dankzij de energiezuinige technische installaties verbruikt deze woning erg weinig energie tijdens het verwarmen en het koelen, maar ook bij het opwarmen van water.

Bekijk deze woning