Wat is een passiefwoning?

Een passiefwoning is een erg energiezuinig gebouw dat gericht is op een goed winter- en zomercomfort. We lijsten graag enkele voordelen op:

  • De warmteverliezen zijn dankzij een doorgedreven isolatie en luchtdichtheid zo beperkt, dat er slechts een kleine na-verwarming op de ventilatie nodig is.
  • Bovendien trachten we de zonnewinsten maximaal te benutten en tegelijk oververhitting in de zomer te voorkomen. Er moet dus geen klassiek verwarmingssysteem meer worden geïnstalleerd.
  • Het totale energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75% lager dan dat van een traditionele nieuwbouwwoning.
  • Met het vermogen van een strijkijzer blijft een passiefhuis ‘s winters warm.

Wat kost een passiefwoning?

Over de prijs van een passiefhuis doen de gekste verhalen de ronde. Maar passief bouwen hoeft niet veel meer te kosten dan een BEN-woning.

Volgens onze ervaring ligt de kostprijs van een passiefhuis gemiddeld 3,5% tot 8% hoger dan van dezelfde BEN-woning, in ZeroHuis-uitvoering. Uw uitgaven voor energieverbruik zijn in een passiefwoning echter minimaal. U verdient uw extra investering dus gewoon terug. De termijn daarvoor hangt af van de energieprijzen in de toekomst, en die zullen bijna zeker gaan stijgen. Zo wordt uw terugverdientermijn alleen maar korter. 

Nog een derde reden waarom investeren in passief bouwen lang zo gek niet is, is dat uw woning in de toekomst een hogere restwaarde (of verkoopwaarde) zal hebben dan een niet-energiezuinige-woning.

 

Graag een prijsraming van uw passiefhuis?

Contacteer ons vrijblijvend.

Waarom een passiefwoning overwegen?

Mensen met een visie bouwen passief. En dat om verschillende redenen, of om al deze redenen samen!

  • Voor het geld, op korte én lange termijn.
  • Voor het milieu, want passiefwoningen vermijden het gebruik van fossiele brandstoffen en CO2-uitstoot om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.

 

Passief wonen biedt bovendien een hoger wooncomfort tijdens ieder seizoen.

  • De doorgedreven isolatie en luchtdichtheid zorgen voor een kwalitatieve akoestische isolatie.
  • Altijd dezelfde temperatuur in huis. Massieve passiefbouw zorgt door zijn hoge thermische inertie dat de temperatuurschommelingen on uw woning beperkt blijven.
  • Altijd verse lucht door balansventilatie. Zo vermijdt u vocht en schimmel in huis en hebt u minder last van droge lucht.
  • De zon die uw huis opwarmt zorgt ook voor een aangename hoeveelheid daglicht in huis!

 

Een passiefhuis kan er uitzien zoals u het wil! Modern, traditioneel, pastorij, begijnhofstijl... alles kan. Neem gerust eens een kijkje tussen onze realisaties

U kan bouwen op ZeroHuis. Laten we kennismaken!

We nodigen u graag uit in onze kijkwoning voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak.

droomhuis dankzij zerohuis

51T0045 v2

Deze passiefwoning in Heist-op-den-Berg beschikt over verschillende energiezuinige installaties. Een streling voor het oog en zacht voor de natuur.

Bekijk deze woning

51T0300

Passiefhuis in Lille. Dankzij de energiezuinige technische installaties verbruikt deze woning erg weinig energie tijdens het verwarmen en het koelen, maar ook bij het opwarmen van water.

Bekijk deze woning